(MADRID)
Director Estudio – Álvaro Fernández
alvaro@monochrome.es
+34 645 801 266

(MÁLAGA)
Director Estudio – Sergio Sañudo
sergio@monochrome.es
+34 676 901 959

Music hall

PlaceGRAÑEN

Surface1480 M2

Date2016

StatusIn Progress

Proposal for the new music hall in Grañén. Conceptually we try to maintain all the previous character of the building, and adapt the new programme and requirements starting from this point. We keep the existing façades, as well as bearing walls, what also decrease the final construction cost. The volume proposed keep also same language the rest of the city centre has in order to harmonise all the surrounding buildings in the Plaza de España of Grañen

(ES) La principal actuación del proyecto consiste en levantar el perfil de las cubiertas inclinadas existentes, consiguiendo ganar una planta más en altura, donde se situarán los espacios de programa requeridos más diáfanos. Se consigue crear un edificio nuevo, pero con una morfología reconocible. Esta ampliación en altura se lleva a cabo apoyando una estructura ligera de madera contralaminada (CLT), y su cerramiento mantiene el mismo material mediante lamas verticales, que potencian la ligereza de la ampliación a la vez que tamizan la luz en los espacios interiores (destinados a salas de exposición)

From the new level created, we create a new outdoor balcony to discover all the surroundings of the town